Julkaistu: 14.11.2018

HP Engage One on ihanteellinen kassa-, kirjautumis- tai itsepalveluratkaisu vähittäismyynti- tai hotelli- ja ravintolaympäristöön; virtaviivainen, monipuolinen sekä kattava lisävarustevalikoima. Saatavilla useilla  värivaihtoehdoilla. Viiden vuoden elinkaari ja jopa kolmen vuoden rajoitettu vakiotakuu.
 

Suojaa tiedot ja  asiakkaat

HP Engage -sarjan koneet täyttävät liiketoiminnan vaatimukset tietoturvan osalta HP:n kehittämän HP Sure Start -tietoturvaratkaisun avulla. Tunnistat teknologian koneen käynnistyksessä koneen ilmoittaessa "Protected by HP Sure Start".

HP Sure Start on enemmin kuin ohjelman pätkä BIOSissa: Sure Start koostuu aina emolevyllä olevasta mikropiiristä (HP Endpoint Security Controller) jossa Sure Start BIOS-tason ohjelmisto sijaitsee ja lisäksi käyttöjärjestelmään asennettavasta HP Client Security Manager -ohjelmistosta. Kyseinen ohjelma tuo käyttöjärjestelmätasolle Sure Start -piirillä vahvennettua tietoturvaa. Lisäksi piiri pitää sisällään konekohtaisen salausavaimen jota käytetään tietoliikenteessä koneen ja HP:n välillä esim. BIOS-päivityksiä noudettaessa. 

Turvallinen ja suojattu BIOS

HP Sure Start suojaa laitteen BIOSin pitämällä tallessa kryptattua varmuuskopiota BIOSista. Jos BIOS-koodi muuttuu, palauttaa Sure Start varmuuskoposta alkuperäisen kopion käyttöön. Kun laitteeseen päivitetään BIOS, Sure Startilla varustettu laite hyväksyy ainoastaan kryptatun BIOSin jonka salauksessa käytetystä avainparista toinen on kone kohtainen piiriin tallennettu avain ja toinen HP:n palvelimella oleva. Näin varmistetaan että kukaan ei pääse ujuttamaan saastunutta BIOSia laitteeseen.

Aina turvallinen käynnistys

HP Sure Start säilyttää myös varmuuskopiota MBR tai GPT käynnistystietueesta. Käynnistyksessä käynnistystietuetta verrataan varmuuskopioon, jos se on muuttunut, varmuuskopio palauutetaan automaattisesti. HP Sure Startissa parasta on että se käynnistyy ennen kuin käyttöjärjestelmää aletaan käynnistää, itse asiassa jo ennen kuin BIOS käynnistyy.

Käyttöjärjestelmätasolle tietoturvaa

Käyttöjärjstelmä laitteessa on suojattu varmasti virustentorjunta- ja palomuuriohjelmistoilla. Hyvä niin. Mutta entä jos käyttäjä käynnistää epähuomiossa esim. liitetiedostoa avaamalla troijalaisen viruksen joka sammuttaa tietoturvaohjelmat? Tässä kohtaa avuksi tulee HP Sure Run. Jos Sure Run:lla on määritetty tärkeäksi ohjelmaksi virustentorjunta, niin Sure Run käynnistää ohjelman välittömästi uudelleen mikäli se sammutetaan. HP Endpoint Security Controller -piiri pitää huolen siitä että kun HP Sure Run on kerran käynnistetty, se myös pysyy kynnissä.

Käyttöjärjestelmän automaattinen palauttaminen

Jos katastrofi iskee koneelle ja käyttöjärjestelmää ei enää löydy kiintolevyltä... HP Sure Recover on piiritasolle rakennettu automaattinen palautustyökalu. Sure Recover aktivoituu kun tietokoneesta ei löydy käynnistystietuetta. Palautus voidaan asettaa käynnistymään automaattisesti tai siten että käyttäjältä kysytään lupa palautukselle. Sure Recover ottaa yhteyden HP:n palvelimelle, lataa käyttöjärjestelmä-imagen ja palauttaa sen koneelle. Tämä tapahtuu ilman asetuksia, ainoa vaatimus on että kone on liitetty internetiin. Tämän helpompaa ei käyttöjärjestelmän palauttaminen ole koskaan ollut! Käyttöjärjestelmä-imaget ja tiedonsiirto ovat luonnollisesti kryptattuja. Tällä voidaan myös taata se että asennettu käyttöjärjestelmä on puhdas.

HP Sure Start ja HP Engage

HP Sure Start löytyy kaikista HP Engage -kassatietokoneista sekä MP9 Gen 4 -koneista. Sure Click ja Sure Run löytyvät HP Engage Go, Engage Flex Pro, Engage Flex Pro-C ja MP9 G4 -koneista.

 

Lue lisää!

HP Sure Recover
HP Sure Run
LoJax UEFI Rootkit