NewIconin älylääkekaappeja ohjataan HP:n laitteilla

Kuopiossa sijaitseva terveysteknologiayhtiö NewIcon Oy on erikoistunut lääkehuollon automaatiolaitteisiin, jotka perustuvat edistykselliseen ohjelmisto- ja robotiikkaosaamiseen. Asiakkaita ovat sairaalat, apteekit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset ympäri maailmaa.

Älylääkekaappi minimoi lääkejakelun virheet

NewIconin älylääkekaappi auttaa hakemaan oikeat lääkkeet kullekin potilaalle. Lääkkeitä voidaan hakea kaapista joko potilaan tai lääkkeen nimellä. Älylääkekaappiin on integroitu HP Engage One -laite, jolla ohjataan kaapin lukkoja, antureita ja muuta tekniikkaa. Käyttäjää ohjataan valoilla eli valo syttyy vetolaatikkoon, jossa lääke sijaitsee. Vetolaatikoiden anturit tunnistavat myös lääkepakkauksen siirtelyn laatikossa. Lisäksi antureiden avulla voidaan myös mitata mm. kosteusja lämpötila-arvoja.

Mitä vaatimuksia on älylääkekaappia ohjaavalla järjestelmällä?

Älylääkekaappeihin integroitavalla tietotekniikalla on erityisvaatimuksia. Laitteet toimittavan Telia Inmics-Nebulan aluejohtaja Aki Kohvakka avaa vaatimuksia tarkemmin: ”Integroitavien laitteiden tulee olla fyysisiltä mitoiltaan tietynkokoisia ja lisäksi näyttöjen tulee olla kosketusnäyttöjä. Muita tärkeitä valintakriteereitä ovat monipuoliset liitännät, laitteiden pitkä elinkaari sekä hyvä takuupalvelu.”

Valinta on HP Engage One

Hieman yllättäenkin sopivin laiteratkaisu löytyi HP:n uudesta Engage One -myyntijärjestelmästä, jota käytetään yleisemmin kaupan kassajärjestelmänä. Hankintavertailussa All-in-One -ratkaisu Engage One vastasi parhaiten asiakkaan tarpeisiin. Ja kattava Care Pack -takuupalvelu varmistaa järjestelmän korkean käytettävyyden koko käyttöiän.

Aki Kohvakka nostaa esille vielä muutaman merkittävän edun: ”Asiakkaalle räätälöidyt kokoonpanot ovat tehdastoimituksia eli valitut optiot asennetaan laitteisiin jo tehtaalla. HP:n lisäksi Pro Componentin asiantuntijat ovat antaneet arvokasta apua asiakkaalle parhaan ratkaisun valitsemisessa. Jatkossa Pro Component esiasentaa koneisiin käyttöjärjestelmän ja ohjelmistot. Molemmissa taloissa on töissä todella huipputyyppejä, ja yhteistyömme toimii hyvin.”

Engage One -laitteella on uuden sähköturvallisuusstandardin mukainen hyväksyntä

Älykkäitä lääkekaappeja käytetään myös tiloissa, joissa laitteilta vaaditaan sähkökäyttöisten terveydenhuollon laitteiden turvallisuusstandardin EN 60601-1-2 mukainen hyväksyntä. NewIconin Team Leader Juhani Kolehmainen kertoo hyväksymisprosessista tarkemmin: ”Lähdimme itse hakemaan turvallisuusstandardin EN 60601-1-2 mukaista hyväksyntää meille räätälöidylle Engage One -kokoonpanolle. Terveydenhuollon tiloissa, kuten leikkausaleissa, laitteiden on oltava aina turvallisia käyttää. Engage One läpäisi testin kirkkaasti.” Kolehmainen mainitsee vielä yhden tärkeän ominaisuuden: ”Näitä uusia kosketusnäyttöjä voi todellakin käyttää käsineet kädessä. Ne reagoivat herkästi kosketukseen. Tässä on selvästikin teknologia kehittynyt.”

Juhani Kolehmainen on hankittuun järjestelmään ja koko toimitusketjuun hyvin tyytyväinen. Erityisesti hän kiittelee Telia Inmics-Nebulan palveluasennetta: ”Saan apua jopa asioissa, jotka eivät edes varsinaisesti kuulu heidän palveluihinsa. Arvostan.” 

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä myyntiimme info@procomponent.fi